Фото: Генштаб ЗСУ

Палять техніку та беруть окупантів у полон: Генштаб назвав втрати РФ на Покровському напрямку

Станом на вечір 14 червня на лінії фронту відбулося 81 бойове зіткнення. Найзапекліші бої проходять на Покровському напрямку, де агресор здійснив 29 штурмових та наступальних дій.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними військових, сьогодні Повітряні сили та ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили 15 районів зосередження особового складу, три засоби ППО, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та ще один важливий об’єкт противника.

Протягом доби противник завдавав по території України шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет. Крім того, зафіксовано 38 авіаударів із використанням 57 КАБів. Залучив 490 дронів-камікадзе. Разом з тим, ворог здійснив  понад три тисячі обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї. Не зважаючи на інтенсивний ворожий натиск, українські воїни ворогу жорстку та ефективну відсіч.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку російські окупанти три рази за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та Тихого. Усі ворожі атаки відбито. 

Десять бойових зіткнень з окупантами відбулося на Куп’янському напрямку. Ворог намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка та Піщане. Неподалік Синьківки всі штурми ворога відбито, у районах Петропавлівки та Піщаного ще тривають бої. 

На Лиманському напрямку за день російські війська дев’ять разів атакували наші позиції в районах Греківки, Тернів і Невського. Ситуація контрольована — чотири боєзіткнення завершились, а п’ять — ще продовжуються.

На Краматорському напрямку активність противника в районі Андріївки успіху не мала.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 29 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається  в районі Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського. Загалом, 17 атак на напрямку українські захисники вже відбили, ще 12 боєзіткнень — тривають. Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони. Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території.  

За наявною на цей час інформацією, сьогодні втрати агресора на даному напрямку склали 263 особи вбитими та пораненими. До того ж декілька окупантів здалися в полон. Знищено один танк, три артилерійських системи, вісім автомобілів та п’ять бойових броньованих машин. Окрім того, два автомобілі, п’ять ББМ, два танки й три ворожих гармати було пошкоджено. 

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 20 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили 16 атак противника, чотири — ще тривають.  

На інших напрямках без особливих змін — ворог успіху не мав, втрат наших територій та позицій не допущено.

Нагадаємо, глава Кремля Володимир Путін заявив, що станом на червень 2024 року на території України воює майже 700 тисяч російських військовослужбовців. Це на 83 тисячі менше, ніж було озвучено диктатором у грудні 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 22:51