Фото: Vatican News

Папа Римський Франциск проголосив святим 15-річного блогера, якого називають "інфлюенсером Бога"

Папа Римський Франциск визнав 15-річного підлітка Карло Акутіса, який помер від лейкемії у 2006 році, святим. Консисторія (особлива нарада кардинальської колегії при Папі Римському, — ред.) відбудеться "найближчим часом".

Про це повідомляє видання Corriere Della Serra.

Відомо, що Карло Акутіс був комп’ютерним вундеркіндом, який допомагав поширювати римо-католицьке вчення в мережі. Папа Римський Франциск постановив, що з Акутісом було пов’язано два відомих посмертних дива, що дає право канонізувати підлітка.

У виданні розповіли, що перше чудо, яке визнав Папа Римський Франциск, було зцілення семирічного хлопчика із Бразилії від рідкісного розладу підшлункової залози. Перед цим священник молився Акутісу за хвору дитину, а сам хлопчик доторкнувся до однієї з футболок Карла.

Другим чудом стало зцілення студентки, у якої після травми голови стався крововилив у мозок. Відтак, Карло Акутіс стане першим святим із покоління міленіалів.

"Він зрозумів, що Інтернет є надзвичайним інструментом для поширення повідомлень, які ви маєте у своєму серці", — розповів батько новоявленого святого.

Також хлопчик розвивав сайти місцевих релігійних організацій, анімував низку проектів євангелізації в мережі та розробив вебсайт, присвячений євхаристійним чудесам. Відтак, через це хлопця називали "інфлюенсером Бога". Наразі його тіло виставлено на огляд публіки, яка приїжджає туди помолитися та попросити про одужання.

Нагадаємо, 15 травня Папа Франциск завершив свою зустріч з паломниками закликами молитися за народи, які страждають від війни. У своїй промові він згадав про Україну.

Також 25 квітня Папа Римський Франциск знову згадав Україну в контексті війни. Понтифік закликав до миру у всьому світі та заявив, що через війну українські діти розучилися посміхатися. На тлі війн, що тривають в усьому світі, Папа закликав країни до миру та додав, що "досягнутий мир кращий, ніж нескінченна війна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.05.2024 17:59