Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з Росією: "Шукайте миру"

Папа Римський Франциск знову згадав Україну в контексті війни. Понтифік закликав до миру у всьому світі та заявив, що через війну українські діти розучилися посміхатись.

Про це стало відомо з його інтерв'ю CBS News.

На тлі війн, що тривають в усьому світі, зокрема, в Україні та Секторі Газа, Папа закликав країни до миру та додав, що "досягнутий мир кращий, ніж нескінченна війна".

"Будь ласка. Країни, які перебувають у стані війни, всі вони, припиніть війну. Шукайте переговорів. Шукайте миру", — сказав він. 

Папа заявив, що може молитися, та додав, що думає про війну в Україні та руйнівні наслідки вторгнення Росії для українських дітей. 

"Я можу молитися. Можу. Я багато молюся. Ці діти не вміють посміхатися. Я їм щось кажу, але вони розучилися посміхатися. І це дуже важко, коли дитина забуває посміхатися. Це справді дуже серйозно. Дуже серйозно", — каже понтифік. 

У травні у Ватикані пройде перший Всесвітній день дитини — дводенний захід, який присвячений дітям віком від п'яти до 12 років. За словами понтифіка, цей захід має відповісти на питання: "Який світ ми хочемо залишити дітям, які зараз ростуть?"

"Діти завжди несуть послання. Вони несуть повідомлення. І це спосіб для нас мати молодше серце", — додав Папа Римський Франциск

Нагадаємо, що 20 березня Папа Римський Франциск вкотре закликав до мирних перемовин Україну та Російську Федерацію, адже "війна — це завжди поразка". Його промова також стосувалася конфлікту Ізраїлю з бойовиками ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2024 11:06