Папа Римський Франциск. Джерело: Ukrainian World Congress

Папа Римський знову зробив публічний заклик до України та Росії

Під час Святої Меси у Ватикані в неділю, 31 березня, Папа Римський Франциск закликав Росію та Україну до обміну військовополоненими за формулою "всіх на всіх".

Про це повідомив Vatican News.

"Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів – Ізраїля, Сектора Гази й України. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією й Україною: всіх на всіх!" — заявив Франциск.

Раніше Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", та домовитися про припинення війни з Росією, яка розпочалася після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Згодом посол України у Ватикані Андрій Юраш відреагував, що візит Папи Римського в Україну став би важливим сигналом для світу. Водночас підняття "білого прапора" є неприйнятним для Києва.

Нагадаємо, що 20 березня Папа Римський Франциск вкотре закликав до мирних перемовин Україну та Російську Федерацію, адже "війна — це завжди поразка". Його промова також стосувалася конфлікту Ізраїлю з бойовиками ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.03.2024 15:21