Париж і Берлін підпишуть новий Єлисейський договір

23 СІЧНЯ 2018 09:31

«Союз Франції і Німеччини - не просто союз. Це вже сім'я», - заявив з трибуни бундестагу Франсуа де Рюжі, спікер Французьких Національних зборів.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

У понеділок в ході позачергового засідання німецькі парламентарії прийняли резолюцію про оновлення Єлисейського договору, який був укладений ще в 1963-му році і став основним у відносинах двох країн.  

«У світі постійно відбуваються зміни. Разом з ними з'являються і виклики, на які наші країни повинні знайти відповіді. 55-я річниця підписання Єлисейського договору - привід визначити подальші кроки для зміцнення співпраці», - вважає Вольфганг ШОЙБЛЕ, голова Бундестагу.  

Париж і Берлін розширять взаємодію не тільки в сферах економіки, безпеки і цифрових технологій, а й у зовнішній політиці. Оновлену угоду, на думку аналітиків, дасть Франції карт-бланш на проведення реформ в Євросоюзі.  

«Деякі країни, в тому числі європейські, перетворюються в країни з анти-ліберальним підходом до демократії. Там спостерігаються ознаки диктатури. Через призму демократичних цінностей, яких ми дотримуємося, складається певне бачення міжнародного порядку, заснованого на принципі багатосторонніх відносин. Це означає ведення переговорів, пошук компромісу. Це і є рецепт успішного розвитку Європи», - впевнений спікер нацзборів Франсуа де Рюжі.  

Далі резолюцію повинні розглянути в Національній асамблеї Франції, а потім почнеться робота над текстом угоди.   

Новий Єлисейський договір сторони підпишуть до кінця поточного року.

 

Світ, 23.01.2018 09:31