Павло Клімкін провів у Нью-Йорку зустріч з Державним секретарем МЗС Ісландії Стефаном Хаукуром Йохансоном

19 ВЕРЕСНЯ 2017 16:54

На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Павло Клімкін та Стефан Хаукур Йохансон обговорили питання поглиблення політичних контактів між Україною та Ісландією, інформує TrueUA.

На сайті МЗС зазначається, що одним з основних питань стала протидія російській агресії та необхідність підтримання режиму європейських санкцій проти РФ, а також посилення тиску на російську сторону з метою забезпечення прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Також, співрозмовники торкнулися питання взаємодії в рамках ОБСЄ. У цьому контексті було відзначено важливу роль Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ, директором якого нещодавно було призначено представницю Ісландії. Було зазначено, що вказаний орган міг би органічно доповнити зусилля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в частині моніторингу забезпечення поваги до прав та основних свобод людини, дотриманні верховенства права.

Було також обговорено перспективи розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва, в тому числі з задіяння механізмів Європейської асоціації вільної торгівлі.

Окрему увагу було приділено використанню ісландського досвіду з запровадження відновлювальних джерел енергії та можливості реалізації спільних інвестиційних проектів у цій сфері.

Політика, 19.09.2017 16:54