Фото: росЗМІ

Паводки в Росії набирають обертів: росіяни скаржаться на мародерство (фото)

Росіяни продовжують потерпати від наслідків паводків, які розгорнулись на території Оренбурзької та Курганської областей Російської Федерації. Там будинки людей стоять у воді по самі дахи.

Про це повідомляють росЗМІ.

За даними російських ЗМІ, влада до останнього не інформувала населення про повінь, а вже через деякий час поспіхом розпочала евакуацію близько 7 тисяч людей. При цьому багатьом росіянам довелося самостійно рятуватися, покидаючи домашніх тварин. У населених пунктах, які затопив паводок, присутнє мародерство, тому місцеві росіяни разом з собою евакуюються з побутовою технікою.

За даними російських ЗМІ, в Орську евакуйовано майже 2,5 тисячі людей. Водночас рівень води в річці Урал там знизився на 35 сантиметрів — до 928 см. В Оренбурзькій області російські служби евакуювали майже 6,4 тисячі осіб, у тому числі понад 1,7 тисячі дітей.

У Курганській області місце проживання залишили майже 690 осіб. За попередніми прогнозами, рівень підвищення рівня води в річках Урал і Самара в Оренбурзькій області в найближчу добу становитиме від 5 до 40 см.

Своєю чергою рівень річки Урал біля села Ілек Оренбурзької області перевищує небезпечну позначку. Там існує загроза підтоплення житлових будинків.

Паводо у Росії. У двох областях евакуюють людей.

Фото: росЗМІ

Росіяни самостійно рятуються від стихії

У селищі Первомайський під Орськом, де проживає близько 14 тисяч осіб, росіянам довелося рятувати самих себе. За словами місцевих жителів, людям доводиться самостійно привозити собі продукти. У населеному пункті будинки підтоплені по дахи, проте рятувальні служби забули про Первомайське, а працюють лише в районі Старе місто Орська.

Нагадаємо, що перший прорив дамби у місті стався 5 квітня. Це призвело до затоплення десятків житлових будинків та пошкодження дамби у двох місцях. У місті лунала сирена, яка закликала жителів готуватися до евакуації. В деяких селах та районах вимкнули електроенергію. Влада запровадила режим надзвичайного стану.

Також нафтопереробний завод у російському місті Орськ зупинив свою роботу через прорив дамби. Місто вже кілька днів потерпає від затоплення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2024 13:12
Фото: росЗМІ