На фото: Собор ПЦУ 11 травня 2024 року. Джерело: pomisna.info

ПЦУ звернулась до парламенту з проханням заборонити УПЦ МП

Православна церква України звернулася до Верховної Ради з проханням про заборону на законодавчому рівні Української православної церкви Московського патріархату. 

Про це стало відомо з постанови Архієрейського Собору, який пройшов 11 травня.

Зазначається, що Собор підтримує необхідність запровадження законодавчої заборони підлеглості релігійних організацій в Україні релігійним об’єднанням з центром у Росії та звертається до парламенту з проханням, після внесення необхідних доповнень, ухвалити підтриманий релігійною спільнотою України урядовий законопроєкт з цього питання.

Варто додати, що участь в Архієрейському Соборі автокефальної Української православної церкви, який відбувся у Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Києво-Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, взяли 53 архієреї ПЦУ.

"Собор також засвідчив бажання і готовність Помісної церкви вести діалог, мета якого — досягнення єдності українського православ’я навколо Київського престолу на засадах Томоса про автокефалію, висловивши жаль з приводу ультимативних відмов керівництва Митрополії Московського патріархату в Україні від такого діалогу, водночас засвідчивши його успішність на рівні релігійних громад", — йдеться у повідомленні.

Також єпископат ПЦУ висловив подяку Вселенському Патріархату, Олександрійському Патріархату, Церквам Кіпру та Греції за підтримку в час важких випробувань війною і подякував за підтримку християнським церквам, релігійним спільнотам.

Нагадаємо, що до початку повномасштабної війни в Україні нараховувалось 8782 церкви Московського патріархату. За понад два роки російсько-української війни до Православної церкви України перейшло лише 685 церков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.05.2024 12:01