Фото: Вікіпедія

Пентагон переоцінив військову допомогу Україні на $3 млрд, — Reuters

Міністерство оборони США "переоцінило" американське обладнання для України майже на три мільярди доларів. Помилка сталася під час підрахунків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на помічника Сенату та офіційного представника міністерства оборони.

Зазначається, що під час підрахунків представники американського військового відомства присвоювали озброєнню вищу за гарантовану вартість. Йдеться про зброю, яку США відправляли зі своїх запасів.

"Це правда, ми виявили невідповідності в тому, як ми оцінюємо обладнання, яке ми передали Україні", — сказав один із чиновників Пентагону.

За даними журналістів, помилка відкриває можливість передачі Україні більшої кількості зброї. 

Представник міністерства оборони також розповів, що кількість переоцінених озброєнь може зрости, оскільки Пентагон займеться перевіркою документів, пов'язаних із постачанням зброї для ЗСУ.

Нагадаємо, 9 травня США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,2 мільярда доларів. Він спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, оскільки Росія останнім часом посилила атаки безпілотниками та ракетами. Раніше координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що Сполучені Штати першочергово акцентують на потребі України в сучасних системах протиповітряної оборони. У Вашингтоні відзначили ефективність ППО під час останніх обстрілів.

Також днями стало відомо, що Білий дім планує виділити нові кошти для допомоги Україні. Адміністрація президента США Джо Байдена активно обговорює це питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 22:59