Скріншот з відео

У США пояснили, чого ЗСУ потребують першочергово

Сполучені Штати першочергово акцентують на потребі України в сучасних системах протиповітряної оборони. У Вашингтоні відзначили ефективність ППО під час останніх обстрілів.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Бійці ЗСУ змогли збити більшість крилатих ракет, випущених окупантами упродовж останніх 2-3 діб. Це сталося завдяки засобам ППО, що були надані не лише Штатами, але й іншими країнами. 

"Протиповітряна оборона — це те, чому ми приділяємо значну увагу", — наголосив Кірбі.

Він стверджує, українські захисники отримали майже все, що просили. Йдеться, зокрема, про бронетехніку, артилерію, системи ППО, боєприпаси, а також організацію навчань українських військових.

"Ми зробили все можливе. Але це не означає, що ми зупинимося, це не означає, що ми все завершили. Ви побачите подальшу підтримку з боку Сполучених Штатів", — зазначив Кірбі.

Нагадаємо, у Білому домі повідомили, що український лідер Володимир Зеленський та президент США Джо Байден спілкуються регулярно. Про усі їхні телефонні переговори повідомляють на офіційних ресурсах.

Як відомо, 3 травня США оголосили про надання чергового пакету військової допомоги для України. Його вартість складає 300 млн доларів. До переліку вперше увійшли снаряди Hydra 70 — це некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 07:59