Фото: Офіс президента

Як часто контактують Зеленський та Байден: у Білому домі зробили заяву

Український лідер Володимир Зеленський та президент США Джо Байден спілкуються регулярно. Про усі їхні телефонні переговори повідомляють на офіційних ресурсах.

Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу 4 травня.

"Спілкування між президентом Байденом і президентом Зеленським? Вони говорять регулярно і часто", — зазначив Кірбі, відповідаючи на запитання щодо наступних переговорів двох лідерів.

Кірбі повідомив, що не може розкрити конкретну дату наступного дзвінка між президентами України та США.

Як відомо, 20 лютого цього року Джо Байден відвідав Київ. В українській столиці він пообіцяв нову військову допомогу на 500 мільйонів доларів для ЗСУ. Також Байден розповів про першу розмову із Зеленським після повномасштабного нападу РФ на Україну. За його словами, на питання, що Байден може зробити для України, Зеленський сказав: "Зберіть лідерів світу, попросіть їх допомогти Україні"

Про візит Байдена до його безпосереднього приїзду в Україну не повідомлялося. За даними ЗМІ, його помічники нібито намагалися знайти способи, щоб привезти американського лідера в Україну. Зокрема, шукали шляхи для таємного перетину кордону.

Нагадаємо, 3 травня Сполучені Штати Америки оголосили про надання чергового пакету військової допомоги для України. Його вартість складає 300 млн доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 23:36