Фото: Twitter Байдена

В адміністрації Байдена обговорююють новий пакет допомоги Україні

Білий дім планує виділити нові кошти для допомоги Україні. Адміністрація президента США Джо Байдена активно обговорює дане питання.

Про це повідомляє Politico.

Неназваний високопоставлений представник адміністрації Байдена розповів подробиці.

"Білий дім обговорює новий пакет (допомоги, — ред.), і його буде складено таким чином, щоб підтримка України тривала", — сказав він.

Представник Білого дому додав, що поки що неясно, як можуть змінитися потреби України під час або після контрнаступу. Водночас Білий дім буде підтримувати нашу державу протягом тривалого часу.

Видання зазначає, що адміністрація Байдена може зіткнутися з проблемами у питанні щодо виділення нових коштів на допомогу Україні. Це пов'язано з тим, що склад Конгресу змінився з того часу, коли у грудні було схвалено виділення 45 млрд доларів на допомогу нашій державі.

"У пакеті допомоги Україні на суму 45 мільярдів доларів, який Конгрес схвалив у грудні, лишилося близько 6 мільярдів доларів", — додає видання.

Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати першочергово акцентують на потребі України в сучасних системах протиповітряної оборони. У Вашингтоні відзначили ефективність ППО під час останніх обстрілів.

Також у Білому домі повідомили, що український лідер Володимир Зеленський та президент США Джо Байден спілкуються регулярно. Про усі їхні телефонні переговори повідомляють на офіційних ресурсах.

Як відомо, 3 травня США оголосили про надання чергового пакету військової допомоги для України. Його вартість складає 300 млн доларів. До переліку вперше увійшли снаряди Hydra 70 — це некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2023 20:43