Фото: Посольство України в США

CША надають Україні новий пакет допомоги на $1,2 млрд

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,2 мільярда доларів. Він спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, оскільки Росія останнім часом посилила атаки безпілотниками та ракетами.

Про це повідомили в пресслужбі Пентагону. 

Відзначимо, гроші надані в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Вони будуть витрачені протягом найближчих місяців або навіть років на забезпечення майбутніх потреб безпеки України.

Новий пакет допомоги має додаткові 155-мм артилерійські снаряди та технічну підтримку, щоб ЗСУ могли краще обслуговувати наявні системи та обладнання.

До пакета також увійшли:

  • додаткові системи ППО та боєприпаси;
  • обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів із системами ППО України;
  • боєприпаси для боротьби з дронами;
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм;
  • послуги комерційних супутникових зображень;
  • підтримка діяльності з навчання, технічного обслуговування та підтримки.

"Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі у сфері безпеки", — додали в Пентагоні.

Відомо, що попередній пакет військової допомоги Україні США оголосили 3 травня. Туди вперше увійшли снаряди Hydra 70 — некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Нагадаємо, раніше Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Там зазначали, що на сьогодні Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка. У квітні транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 16:37