Фото: Скріншот з відео

У США збили новий літальний об'єкт: яку небезпеку він міг становити

У неділю, 12 лютого, американські військові збили ще один літальний об'єкт над озером Гурон. Рішення про його збиття ухвалив президент США Джо Байден.

На офіційному сайті Пентагону повідомили, яку небезпеку міг становити об'єкт.

Згідно з повідомленням, траєкторія і висота польоту невпізнаного літального об'єкта викликали небезпеку для цивільної авіації.

"За вказівкою президента Байдена і на основі рекомендацій міністра Остіна та військового керівництва, літак F-16 випустив ракету AIM9x, щоб успішно збити повітряний об'єкт, що летів на висоті приблизно 20 000 футів(приблизно 6096 м) у повітряному просторі США над озером Гурон у штаті Мічиган", — розповіли у Пентагоні.

За оцінкою Пентагону, збитий об’єкт не становив військової загрози "для чогось на землі", проте був небезпечним для польотів і становив "загрозу через його потенційні можливості спостереження".

Нагадаємо, у США не перше фіксують невідомі літальні об’єкти над територією країни. 4 лютого Повітряні сили США збили китайську повітряну кулю. Влада припускає, що ця техніка здійснювала спостереження за військовими Штатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.02.2023 10:32