Фото: Pixabay

Пентагон запустив сайт для відстеження наданої Україні військової допомоги

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки запустило спеціальний сайт для нагляду за американською зброєю та обладнанням, яке було надане Україні в рамках військової підтримки.

Про це повідомляє The Hill.

Сайт має назву Ukraine Oversigh. На ньому можна знайти інформацію щодо роботи 20 американських агентств із нагляду. Зокрема, вони стежать за тим, аби надану допомогу використовували за призначенням.

До того ж на сайті є контактна інформація, за якою можна повідомляти про будь-які звинувачення в шахрайстві, розтратах або неправомірному використанні допомоги Україні. Також на цьому ресурсі оприлюднено дані про те, скільки США надали допомоги Україні з моменту повномасштабного вторгнення Росії — 113,4 мільярда доларів, а також детальна інформація про наглядові проекти відомств, покликаних забезпечувати захист від нецільового використання зброї.

Водночас заступник генерального інспектора Пентагону Роберт Сторч заявив, що цей сайт є "зручним універсальним ресурсом для людей, які можуть дізнатися більше про наші широкі зусилля в рамках наглядової спільноти з нагляду за використанням коштів платників податків для реагування США на ситуацію в Україні".

Нагадаємо, раніше очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що за два роки повномасштабного вторгнення країни Контактної групи з питань оборони України виділили 88 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави. За словами очільника Пентагону, наразі учасники "Рамштайну" зосереджуються на двох ключових напрямах: забезпечення негайних потреб ЗСУ на полі бою та надання допомоги для довгострокової перспективи. Він також зауважив, що підтримка України має "вирішальне значення" для США. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 19:59