Фото: Олег Ніколенко

Передача Угорщині полонених українців: з'явилась реакція МЗС

Український уряд не був поінформований про перемовини між угорською та російською сторонами щодо передачі Будапешту українських військовополонених. Київ вимагає забезпечити до них доступ для українського консула.

Відповідний допис у Facebook опублікував речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він зазначив, що спочатку в ЗМІ, а згодом і на рівні публічних заяв угорських посадовців з‘явилася інформація про передачу Росією Угорщині українських військовополонених.

"Звільнення українських військовополонених — це завжди гарна новина. Україна в співпраці із міжнародними партнерами активно працює, аби повернути всіх наших захисників додому", — написав Ніколенко.

Речник МЗС заявив, що із публічних заяв віцепрем‘єр-міністра Угорщини стало відомо, що Росія передала Будапешту одинадцять українців угорського походження.

"До МЗС України сьогодні було запрошено тимчасового повіреного Угорщини для предметної розмови. Українська сторона передала звернення надати детальну інформацію про наших громадян та невідкладно забезпечити до них доступ для українського консула, аби ознайомитися із їхнім станом здоров’я та надати їм консульську допомогу", — додав Ніколенко.

В українському МЗС наголосили, що під час зустрічі окремо наголосили на необхідності координації взаємодії із таких чутливих питань, як звільнення військовополонених.

Нагадаємо, віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем’єн підтвердив інформацію про передачу полонених з Росії до Угорщини. Йдеться про 11 бійців Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 16:51