Фото: volynnews.com

Угорщина підтвердила передачу з Росії полонених українців

Віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем’єн підтвердив інформацію про передачу полонених з Росії до Угорщини. Йдеться про 11 бійців Збройних сил України.

Урядовця цитує угорське видання ATV.

Напередодні РПЦ опублікувала заяву, у якій стверджувала, що 8 червня "у рамках міжцерковного співробітництва на прохання угорської сторони відбулося передання Угорщині групи українських військовополонених закарпатського походження, які брали участь у бойових діях". Згідно з повідомленням РПЦ, у домовленості про передачу військовополонених взяли участь голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ Антоній, митрополит Волоколамський, і радник російського патріарха Кирила Ніколай Балашов.

Від Угорщини передачу полонених координував Жолт Шем'єн. Він зазначив, що це жест Російської православної церкви щодо Угорщини, і що ці люди "зобов'язані їй своєю свободою".

Нагадаємо, 30 травня між Україною та Російською Федерацією відбувся черговий обмін тілами військовослужбовців. Україна повернула тіла 79 полеглих бійців.

Раніше ми писали, що можливість проведення обміну полоненими між Україною та Росією за формулою "всіх на всіх" значно збільшилась.

Додамо, станом на початок травня у Росії перебувають близько 24 тисячі цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 13:59