Фото: Місто

Україна повернула тіла ще 79 полеглих захисників

Між Україною та Російською Федерацією відбувся черговий обмін тілами військовослужбовців. Україна повернула тіла 79 полеглих бійців.

Про це повідомили в прес-службі Мінреінтеграції.

Відзначимо, обмін тілами відбувся у вівторок, 30 травня. Тіла українських воїнів надалі передадуть їхнім родинам для гідного поховання. 

"Передача тіл із тимчасово окупованих територій України відбулася за сприяння Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти при Мінреінтеграції у співпраці з силовими структурами", — написали у відомстві.

Зазначається, що передача тіл загиблих військових здійснювалася відповідно до норм Женевських конвенцій.

У міністерстві нагадали, що продовжує роботу гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. Повідомити про зниклих також можна особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26. У вихідні можна надсилати повідомлення у Viber і Telegram на номер: (095) 896-04-21.

Нагадаємо, 25 травня Україна змогла повернути додому 106 наших військових. Йдеться про бійців з Бахмутського напрямку. Серед тих, хто повернувся з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап.

Раніше ми писали, що можливість проведення обміну полоненими між Україною та Росією за формулою "всіх на всіх" значно збільшилась.

Додамо, станом на початок травня у Росії перебувають близько 24 тисячі цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 12:23