Проспект Повітряних сил України. Фото: domik.ua

Перейменування Повітрофлотського проспекту у Києві: у Повітряних силах відреагували

У четвер, 8 лютого, на засіданні Київради у рамках дерусифікації була ухвалена низка перейменувань столичних вулиць та проспектів. Зокрема, було прийнято рішення щодо зміни назви Повітрофлотського проспекту у Києві на проспект Повітряних сил України. 

На зміну назви проспекту відреагував командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram-каналі.

"Карти Google кажуть, що насолоджуватись прогулянкою проспектом Повітряних Сил можна більш ніж годину. Дякую усім киянам, депутатському корпусу та особисто Віталію Кличку за довіру та повагу до наших захисників неба!"  написав Олещук.

 микола олещук відреагував на появу проспекту Повітряних сил України

Фото: Telegram-канал MykolaOleshchuk

За словами мера міста Києва Віталія Кличка, за перейменування Повітрофлотського проспекту у проспект Повітряних сил України виступали кияни, керівництво Генерального штабу, Головного управління розвідки та українські військові. 

"Це питання ми вже обговорюємо давно. Тому, вважаю, що час вже поставити крапку. Повітряні сили щодня і щоночі боронять небо, збивають дрони та ракети, що летять на українські міста та села. І наші захисники заслуговують на те, щоб висловити їм шану і вдячність!" — зазначив мер Києва Віталій Кличко. 

Зазначається, що загалом, від початку повномасштабного вторгнення, в Києві перейменували вже 353 вулиці. Також від назв, пов’язаних із країною-агресором, відмовились 14 загальноосвітніх шкіл, дві дитячих музичних школи та 25 бібліотек. Крім того, перейменовані кілька парків та дві станції столичного метро.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв про те, що влітку в столиці відкриють новий сквер Голди Меїр. Така назва є знаком вшанування памʼяті та здобутків видатної міжнародної діячки, яка народилася в Києві, і однієї із засновників держави Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.02.2024 15:09