Фото: соцмережі

Перейшов на бік ворога та приєднався до лав російської партії: депутату з Херсонщини повідомили про підозру

Депутат однієї з міськрад Херсонщини отримав підозру в колабораціонізмі, оскільки під час тимчасової окупації регіону перейшов на бік ворога, а пізніше став кандидатом у депутати від партії "Єдина Росія".

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення чоловік працював директором Азово-Сиваського національного природного парку. Його посада прирівнюється до роботи правоохоронного органу. Втім, після того, як країна-терорист окупувала українські землі, підозрюваний знехтував своїми обов’язками.

"Він допустив механічне скошування трави на сорока гектарах острова Куюк-Тук та 130 гектарах острова Бірючий  заповідних зонах. Це завдало збитків на 726 тисяч гривень", йдеться у повідомленні.   

Встановлено, що в лютому минулого року окупанти перейменували український заповідник на "Государственное автономное учреждение "Азово-Сивашский национальный парк", а підозрюваного призначили його директором. Фігурант почав працювати під юрисдикцією країни-агресорки, а дослідження українських науковців він видавав за російські.

Крім того, екс-депутат став кандидатом у депутати від прокремлівської партії "Єдина Росія" і брав участь у виборах до псевдооргану  "Генического муниципального округа Херсонской области".  

Депутат однієї з міськрад Херсонщини отримав підозру у колабораціонізмі

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Правоохоронці заочно повідомили чоловікові про підозру в службовій недбалості та колабораціонізмі.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці повідомили про підозру українцю, який передавав дані російським окупантам про місця розміщення Збройних сил України.  Встановлено, що за грошову винагороду через чат у Telegram чоловік передавав представникам спецслужб Росії інформацію про розміщення військових об’єктів в області для подальшого завдання по них ракетних обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.02.2024 17:04