Фото: Канівська ГЕС. Джерело: "Вікіпедія"

В "Укргідроенерго" обіцяють зробити Канівську ГАЕС недосяжною для окупантів: що запланували

Канівську гідроакумулювальну електростанцію планують перемістити під землю. Наразі проводяться роботи щодо внесення змін у будівництво об'єкта.

Про це повідомив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота, пише "Дзеркало тижня".

"Ми вносимо зміни у проект будівництва Канівської ГАЕС. Вона має бути недосяжною для ворога. Тому є плани збудувати її під землею", — наголосив він.

Посадовець додає, що зараз для енергетиків найважче забезпечити максимально швидке відновлення об'єктів генерації, захищати їх та думати про перспективу. 

"Маємо будувати таку інфраструктуру, щоб вона була стійка", — зазначив Сирота.

Будівництво Канівської ГАЕС потужністю 3600 МВт почалось у 1986 році, але у 1991 році роботи було зупинено. Оновлений проект з адаптацією до сучасного стану енергетичної системи країни передбачає будівництво ГАЕС потужністю до 1000 МВт. Зазначимо, що гідроакумулювальна електростанція (ГАЕС) — це гідроелектрична станція. Її принцип дії полягає в перетворенні електроенергії, яка отримується від інших електростанцій, в потенційну енергію води, при зворотному перетворенні накопичена енергія віддається в енергосистему в основному для покриття піків навантаження.

Нагадаємо, у квітні в прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації повідомляли, що внаслідок російського обстрілу Дніпровської гідроелектростанції 22 березня було зафіксовано засмічення ґрунтів та відхилення якості води від нормативів. Орієнтовна сума збитків водним ресурсам становить понад 150 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 31.07.2024 14:59