Фото: Telegram-канал Івана Федорова

В "Укргідроенерго" розповіли, скільки часу потрібно на відновлення ДніпроГЕС

Щоб відновити Дніпровську гідроелектростанцію, яка була пошкоджена внаслідок ракетних ударів окупантів 22 березня та 1 червня, знадобиться не менше трьох років.

Про це в інтерв'ю Forbes повідомив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Він наголосив, що розбір завалів на пошкодженій ГЕС після останньої атаки окупантів тривав півтора місяця. Ці роботи було завершено 14 липня. Посадовець додає, що для відновлення енергооб’єкту потрібні додаткові ресурси для зменшення вразливості станції до нових імовірних атак. За його словами, для окупантів ДніпроГЕС більш досяжна, адже розташована за 50 кілометрів від лінії фронту.

"Вони б'ють там різними ракетами: С300, Х-101, Х-69. Не завжди наша протиповітряна оборона може впоратися з таким навалом ракет", — зазначив Сирота.

Посадовець додав, що "Укргідроенерго" готує позови в міжнародні та національні суди щодо компенсації росіянами збитків через обстріл ДніпроГЕС. За його словами, з 10 найбільших ГЕС України усі зазнали ракетних атак росіян. Станом на середину липня по них завдали понад 120 ракетних ударів, через що компанія втратила 45% генерації електрики.

Нагадаємо, у квітні в прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації повідомляли, що внаслідок російського обстрілу Дніпровської гідроелектростанції 22 березня було зафіксовано засмічення ґрунтів та відхилення якості води від нормативів. Орієнтовна сума збитків водним ресурсам становить понад 150 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.07.2024 00:55