ДніпроГЕС після влучання ворожих ракет. Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Російська атака по ДніпроГЕС: влада розповіла про екологічні наслідки та назвала суму збитків

Внаслідок російського обстрілу Дніпровської гідроелектростанції 22 березня зафіксовано засмічення ґрунтів та відхилення якості води від нормативів. Орієнтовна сума збитків водним ресурсам становить понад 150 тисяч гривень.

Про це повідомили в прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації.

"Через влучання ракети у будівлю машинного залу стався витік у Дніпро орієнтовно пів тони нафтопродуктів. Держекоінспекція зафіксувала засмічення ґрунтів та плями нафтопродуктів", — зазначили в ОВА.

Для ліквідації цього засмічення розсипано 480 літрів сорбенту в місцях локального утворення піни та нафтових плям на площі у 5000 квадратних метрів.

До того ж було зареєстровано відхилення якості води від нормативів за показниками "забарвлення", "водневий показник рН" та "хімічне споживання кисню". Проте мору риби у Дніпрі не зафіксовано.

В Запорізькій ОВА попередньо підрахували та встановили, що орієнтовна сума збитків водним ресурсам сягає 159,3 тисячі гривень.

Нагадаємо, у ніч 22 березня у Запоріжжі по Дніпровській гідроелектростанції було два прямих влучання. Внаслідок ворожого обстрілу стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 20:59