Фото: ДБР

Переправляв ухилянтів за кордон під виглядом осіб з інвалідністю: на Волині ДБР затримало правоохоронця

На Волині Державне бюро розслідувань викрило правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон під виглядом осіб з інвалідністю. Свої послуги він оцінив у вісім тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними ДБР, посадовець одного з правоохоронних органів Волинської області вирішив налагодити схему переправлення ухилянтів. Задокументовано факт, коли "клієнт" на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль, після чого був оформлений ніби як "особа з інвалідністю за наявності посвідчення". При цьому жодних підтверджувальних документів він не надавав. Наразі "клієнт" вже повернувся в Україну.

Правоохоронець брав гроші трьома траншами: 4500 доларів за початок підготовки до виїзду за кордон; 1500 доларів безпосередньо перед виїздом за кордон; 2000 доларів після виїзду за кордон, які мала вже передати довірена особа.

"Його було затримано саме під час отримання залишку коштів від посередника. Правоохоронцю повідомлено про підозру. На даний час вирішується питання щодо притягнення до відповідальності його спільників", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала на Одещині міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку. Для цього вони використовували автомобіль швидкої допомоги з медичним екіпажем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 11:45