Фото: НАТО

"Перевершили очікування": Столтенберг зробив нову заяву про контрнаступ ЗСУ

Генсек НАТО Єнс Столтенберг дав оцінку контрнаступу Збройних сил України. Він заявив, що українці перевершують очікування.

Заяву Єнса Столтенберга цитує телеканал CNN.

За його словами, українці поступово завойовують позиції, відтісняють росіян і здатні прорватися через деякі з цих добре укріплених територій.

"Ми побачили, що українці знову перевершили очікування, і ми повинні пам'ятати, що все почалося торік з повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тоді експерти вважали, що Україна протримається лише кілька днів чи тижнів, але вони звільнили північ, Київ, схід, Харків, територію на півдні, Херсон. І тепер вони досягають ще більших успіхів", — йдеться у заяві.

Генсек НАТО наголосив, що "успіхи ЗСУ набирають обертів", а тому і надалі "українцям потрібно допомагати порадами й підтримкою".

"Українці вміло керують сучасними системами ППО, як і безпілотними літальними апаратами, а також крилатими ракетами великої дальності", — зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, коментуючи контрнаступ Збройних сил України, заявила, що військові продовжують повільно просуватися вперед та проривати російську оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 08:45