Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: у Пентагоні прокоментували темпи просування українських бійців

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, коментуючи контрнаступ Збройних сил України, заявила, що військові продовжують повільно просуватися вперед та проривати російську оборону.

Її слова цитує прес-служба Пентагону.

"З точки зору того, що українці роблять у своєму контрнаступі, ми бачимо, що вони продовжують повільно просуватися і продовжують боротьбу протягом місяців", — заявила вона.

Водночас посадовиця прокоментувала і надання Україні ракет ATACMS. Вона зауважила, що поки немає нової інформації з даного питання.

"У мене немає новин стосовно ATACMS. Я знаю, як українці використали HIMARS та Storm Shadow, наскільки неймовірно ефективно вони показали себе в бою, але в мене немає оголошень стосовно ATACMS", — заявила вона.

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби на фронті відбулось 35 бойових зіткнень. Російські загарбники намагаються наступати на декількох напрямках.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок" противника.

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ситуація на Східному фронті залишається складною. Українські бійці продовжують стримувати наступ ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 11:40