Фото: Military Media Center

ЗСУ стримують наступ росіян на кількох напрямках: Сирський повідомив, де тривають запеклі бої

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ситуація на Східному фронті залишається складною. Українські бійці продовжують стримувати наступ ворога.

Про це він повідомив Military Media Center. За словами Сирського, ЗСУ стримують наступ ворога на Куп’янсько-Лиманському напрямку. 

"Найбільш запеклі бої відбуваються в районах населених пунктів Райгородка та Ковалівка, де противник, попри втрати, намагається прорвати оборону наших військ, використовуючи штурмові загони на бронетехніці", — розповів Сирський.

Генерал наголосив, що одночасно ворог здійснює перегрупування, заводить нові частини з території РФ з метою нарощування чисельності і боєздатності своїх військ.

Водночас на Бахмутському напрямку щоденно ідуть гарячі бої. Зокрема, ворог за будь-яку ціну намагається повернути втрачені позиції та по декілька разів на день контратакує на підрозділи українських військових.

"Ми вживаємо всіх заходів для зриву планів противника і поступово просуваємося вперед. Зокрема, інтенсивні бойові дії відбуваються в районах Бахмута, Курдюмівки, Ягідного, Андріївки. Тому особлива увага сьогодні приділяється роботі саме на цих напрямках", — зауважив Сирський.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що на Купʼянському напрямку ворог атакує, щоб відволікти увагу, сподіваючись, що ЗСУ заберуть підрозділи з Півдня забрали підрозділи і кинули їх на Схід. Натомість українські захисники працюють на усіх напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 10:20