Фото: скріншот з відео

Перевірка у Києво-Печерській лаврі: московські попи зрізають бойлери та вивозять столи

На території Києво-Печерської лаври працює комісія, яка визначить рівень збереженості культурних цінностей. Представники УПЦ (МП) вивозять з лаври речі, які їм не належать.

Про мету роботи комісії та перші результати розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, пише "Радіо Свобода".

Згідно з наявною інформацією, аудит у Києво-Печерській лаврі 21 березня тривав близько двох годин. Вже є певні результати цієї перевірки.

"Із зацікавленістю дивимося на те, що вивозили. Вони не все сказали з того, що ми знаємо. Бойлери, столи, і все інше..." — сказав Ткаченко.

Міністр також наголосив, що священнослужителі намагалися вивезти речі, які не належать конкретним очільникам митрополії.

"З тієї інформації, яку я отримую, це досить дивно. Вони бойлери зрізають у тих приміщеннях, які вони надбудували! Нам потрібно це перевірити. Це та інформація, яку маємо з різних джерел, але її потрібно зафіксувати, зрозуміти, яким чином вони розуміли користування Нижньої лаври. Це ж державне майно. І всі незаконні будівлі мають бути конфісковані", — додав Ткаченко.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархату отримала лист-попередження від Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про розірвання договору. До 29 березня священники Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі монастиря та передати майно державі.

У понеділок, 20 березня, митрополит Онуфрій разом з членами Священного Синоду Московської церкви прибули до Офісу президента. Вони хочуть донести до керівництва держави позицію своєї церкви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.03.2023 13:47