Фото: соцмережі

"Перевозили Leopard": у РФ заявили про злам їхніми хакерами "Нової пошти"

Хакери з Російської Федерації заявили, що зламали "Нову пошту", яка постачала західну допомогу для Збройних сил України. Зокрема, росіяни вважають, що танки Leopard надходять в Україну саме через "Нову пошту".

Про це повідомили російські ЗМІ.

Зауважимо, 17 та 18 травня в роботі онлайн-сервісів "Нової пошти" стався технічний збій. Однак на ранок 19 травня всі сервіси компанії відновили роботу.

Російські пропагандисти ж заявили, що збій у роботі це справа рук їхніх хакерів. На думку росіян, компанія з доставлення транспортувала різні військові товари для українських захисників. Зокрема, йдеться про британські БМП Bradley, німецькі танки Leopard, тепловізори і дрони.

"В результаті кібератаки знищено сотні серверів, які забезпечували працездатність пошти, зокрема й бази даних. До речі, саме через "Нову пошту" здійснювалося постачання британських БМП Bradley та німецьких танків Leopard. Тепер логістику української армії порушено ще більше, а отримані бази дозволять виявити конкретних осіб, які постачають ЗСУшникам військове обладнання", — йдеться у повідомленні.

"злам" Нової пошти

Фото: росЗМІ

У компанії "Нова пошта" відреагували на заяву пропагандистів з гумором.

"Всі наші сервіси працюють і будуть працювати. Так, ми мали проблеми, але протягом доби все відновили. По-друге. Говорити, що доставляємо Бредлі та Леопарди, це, м’яко кажучи, не розуміти теми. Відправити нами танк сьогодні неможливо", — прокоментував ситуацію співвласник компанії "Нова пошта" Володимир Поперешнюк.

До того ж співвласник жартома зауважив, що Міноборони України не зможе оплатити постачання танків для ЗСУ через "Нову пошту".

"Відправник не зможе виконати всі наші стандарти з пакування, або на це піде багато паперу і плівки з бульбашками. Об’ємну вагу посилки помножену на оголошену вартість – не потягне бюджет МО. Швидкість доставлення зможе викликати непотрібну паніку, суєту в орків і зможе завадити нашим генералам спокійно проводити свій продуманий контрнаступ", — написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські хакери збирають дані про конвої з гуманітарною допомогою використовуючи приватні камери спостереження в українських кав'ярнях.

Раніше Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попередила українців про небезпеку завантаження зламаного програмного забезпечення, адже російські хакери почали поширювати віруси через торенти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 21:59