Фото: Володимир Зеленський / Telegram

Зеленський у Нью-Йорку обговорив із Шольцом наближення справедливого миру в Україні

У понеділок, 23 вересня, президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що головною темою розмови було якнайшвидше повернення справедливого миру в Україні.

"Зустрівся з Олафом Шольцом. Говорили про те, як зробити справедливий мир ближчим. Головне — зберігати єдність. Наша Формула миру створена саме для цього, і ми провели успішний перший Саміт миру", — розповів гарант.

Він зауважив, що наразі Україна готує другий мирний саміт. Він стане реальним майданчиком, щоб гарантувати повне відновлення безпеки для нашої держави та всієї Європи. 

"Дуже дякуємо Німеччині за підтримку. Разом ми врятували тисячі життів і точно можемо дати більше сили й безпеки для всієї Європи", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, перед перемовинами із Зеленським канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина поки не надаватиме дозвіл Україні на удари в глиб території країни-агресорки Росії.

Також раніше видання La Repubblica повідомляло, що Олаф Шольц прагне примусити Україну до миру з країною-агресоркою Росією за будь-яку ціну. Для цього він навіть розробляє спеціальний "мирний план", який передбачає передачу частини української території Москві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.09.2024 22:05