Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Не сумісно з моєю особистою позицією": Шольц зробив заяву щодо дозволу Україні на удари по РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина поки не надаватиме дозвіл Україні на удари в глиб території країни-агресорки Росії.

Таку заяву Шольц зробив напередодні перемовин із президентом України Володимиром Зеленським, передає DPA.

"Це (далекобійні удари по Росії, — ред.) не сумісно з моєю особистою позицією… Ми не будемо цього робити. І у нас є на це вагомі причини", — наголосив він.

Канцлер ФРН також додав, що Берлін не буде постачатиме Києву високоточну зброю великої дальності в майбутньому. Це рішення також буде незмінним, незалежно від рішень, які у майбутньому ухвалять партнери у НАТО.

Водночас Шольц закликав ЄС швидко надати Україні обіцяну фінансову допомогу у розмірі 35 мільярдів євро. За словами канцлера, це важливо, щоб партнери з Канади, США, Великої Британії та Японії також могли зробити свій внесок.

Нагадаємо, раніше видання La Repubblica повідомляло, що Олаф Шольц прагне примусити Україну до миру з країною-агресоркою Росією за будь-яку ціну. Для цього він навіть розробляє спеціальний "мирний план", який передбачає передачу частини української території Москві.

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий прокоментував так званий "мирний план" Шольца та заявив, що Київ має свою чітку позицію щодо завершення війни з Росією. Зокрема, завершення війни можна досягти лише впровадити Формули миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.09.2024 21:48