Фото: Вікіпедія

Перші фахівці в обслуговуванні F-16 почали повертатися до України

До України повертаються перші спеціалісти в обслуговуванні винищувачів F-16. Вони можуть поділитись досвідом з іншими українськими військовими техніками.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

За словами речника, такого роду фахівців ніколи не буває забагато. Наразі перші спеціалісти в цій сфері почали повертатися назад в Україну.

"Ми вже бачили, наприклад, що в Україні з’явився перший тренажер F-16, який нам передала Чеська Республіка. Звісно, цей процес невпинний, і він буде продовжуватися постійно", - відзначив Євлаш.

Раніше, а саме 21 травня, у Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування літаків F-16. Загалом Амстердам погодився передати Києву 24 такі винищувачі. 

Зазначається, що військові вправлялися в обслуговуванні всіх важливих для пілота винищувача частин. Йдеться про шолом, кисневі системи та парашути на борту. Під час цих тренувань курсантів готують до всіх можливих ризиків під час польотів на F-16. Це покликано забезпечити кращий захист для українських пілотів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що перші винищувачі F-16, які Україна отримає 2024 року, не відіграють ключової ролі на фронті. Однак у перспективі вони здатні допомогти українським силам перейти до контрнаступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 13:34