Літаки F-16. Джерело: Міноборони України

Україна отримала перший тренажер винищувача F-16 (відео)

До однієї з бригад тактичної авіації передали тренажер винищувача F-16, який надала Україні Чехія. Це перший подібний тренажер, який Київ отримав від Праги.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Основний модуль тренажера уже тестують та готують до експлуатації українські фахівці.

"Дякую усім, хто допомагає Україні зміцнювати авіаційну компоненту. Звісно, що, окрім самих F-16, нам треба створювати потужну навчально-матеріальну базу для нашої молоді. Закликаю наших союзників долучатися до цієї ініціативи", — зазначив Олещук у своєму Telegram-каналі.

Напередодні речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що частина українських пілотів вже завершує навчання на літаках F-16. Льотчики будуть готові до виконання завдань одразу, як тільки винищувачі прибудуть в Україну.

"Підготовка невпинна, цей процес триває на різних рівнях. Ми вже маємо льотчиків, які завершують своє навчання на F-16. Як тільки це стане можливо, F-16 прибудуть в Україну, звичайно, ці пілоти вже будуть готові до виконання бойових завдань у повітряному просторі в українському небі", — сказав він.

Нагадаємо, декілька днів тому міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила під час брифінгу у Вільнюсі, що Нідерланди розпочнуть відправляти винищувачі F-16 Україні цієї осені. Це відбудеться після Данії, яка має намір передавати літаки влітку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 12:46