Фото: МЗС

Перший візит із 2012 року: Кулеба прилетів до Китаю

У вівторок, 23 липня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув із офіційним візитом до Китаю. 

У своєму дописі в Instagram очільник МЗС розповів, що це перший візит українського урядовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України.

"Усім привіт із Китаю. У розвиток контактів лідерів України Володимира Зеленського та КНР Сі Цзіньпіна, здійснюю перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України. Це також перший двосторонній візит міністра закордонних справ України до КНР із 2012 року", — зазначив Кулеба.

Як наголосив дипломат, у нього заплановані розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру та двосторонніх відносин між країнами.

"Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями", — зауважив міністр.

До того ж Кулеба додав, що після того, як Україна почала переговори про вступ до Євросоюзу, Китаю необхідно поглянути на відносини з нашою державою крізь призму своїх стратегічних відносин з Європою.

 

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайські та російські компанії спільно розробляють ударний безпілотник. За основу вони взяли іранський дрон-камікадзе Shahed, який активно використовується у війні проти України.

Також в березні американська розвідка заявила в щорічній оцінці загроз, що торгівля між Китаєм і Росією зростає від початку повномасштабної війни в Україні. Китайський експорт товарів із потенційним військовим призначенням збільшився більш ніж утричі з 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2024 16:55