Петро Цигикал: Основне наше завдання – підвищення ефективності охорони кордону

16 СЕРПНЯ 2017 14:47

У Державній прикордонній службі України відбулася службова нарада на якій очільник відомства визначив основні напрямки роботи щодо підвищення щільності та ефективності системи охорони кордону.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на сайт Державної прикордонної служби України, йдеться, у першу чергу, про створення такої системи, яка б дозволила збільшити фізичну присутність прикордонників на кордоні.

«Такий крок є послідовним продовженням розвитку прикордонної відомства та направлений на виконання доручень Президента України щодо мінімізації злочинних проявів на кордоні», – зазначив Петро ЦИГИКАЛ.

Голова Державної прикордонної служби України зауважив, що сьогодні окремим відділам прикордонної служби доводиться організовувати охорону ділянок довжиною у десятки кілометрів, що, звичайно, неможливо зробити ефективно. Вирішити це завдання можливо шляхом розгортання компактних відділень прикордонної служби. Це – тимчасові об’єкти які, не потребують залучення значних ресурсів для обслуговування а, у разі необхідності, можуть легко переміститися на іншу загрозливу ділянку.

За словами Голови ДПСУ, такі відділення повинні розташовуватися на відстані не більше 20 км один від одного та бути забезпечені усім необхідним для організації служби на ділянці.

«Прикордонні наряди за короткий час повинні мати можливість досягти найвіддаленіших ділянок кордону. Лише тоді можна вести мову про ефективність його охорони», - зазначив Петро ЦИГИКАЛ.

Також зазначається, що очільник прикордонного відомства віддав доручення начальникам регіональних управлінь провести обстеження ділянок відділів прикордонної служби та підготувати пропозиції щодо посилення системи охорони кордону на найбільш загрозливих напрямках.

«Ви розпочали цю роботу ще три роки тому, коли були закладені підвалини оновленого прикордонного відомства, – сказав Петро ЦИГИКАЛ. – Зараз нам з вами потрібно довести почате до логічного завершення і зробити кордон нездоланим бар’єром на шляху злочинних угрупувань».

Події, 16.08.2017 14:47