Під час одержання «відкату» ДБР затримало керівника одного із КП Києва

12 СІЧНЯ 2022 10:23

Працівники Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили та задокументували масштабну схему розкрадання коштів, що виділялися Київською міською державною адміністрацією для оплати робіт з капітального ремонту парків і скверів та влаштування об’єктів благоустрою столиці.

Під час одержання частини коштів - майже 1,7 млн грн, затримано керівника одного із комунальних підприємств КМДА, а також посередника, який забезпечував реалізацію злочинної схеми.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

«Встановлено, що посадові особи КО «КИЇВЗЕЛЕНБУД», використовуючи своє службове становище, налагодили механізм отримання неправомірної вигоди шляхом забезпечення перемог у тендерних торгах залученим комерційним структурам, за що систематично отримували від останніх грошову винагороду в розмірі певної частини від сум тендерів. Під час документування злочинної діяльності в рамках кримінального провадження зафіксовано низку фактів передачі грошових коштів», - йдеться в повідомленні.

11 січня 2022 року, під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 550 000 грн та 4 300 доларів США, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримано заступника начальника управління капітальних вкладень КО «КИЇВЗЕЛЕНБУД» та посередника.

Раніше, у жовтні 2021 року, представник КО «КИЇВЗЕЛЕНБУД» вже отримав першу частину неправомірної вигоди у сумі 2 047 500 грн, що також задокументовано.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри вказаним посадовим особам. Вже проведено низку обшуків у інших фігурантів кримінального провадження, під час яких вилучено велику кількість готівки, документів, технічних засобів зв’язку тощо, що містять докази злочинної діяльності.

Фото ДБР.

Також читайте: Прокурори повідомили про підозру двом особам, які вчинили напад на телеведучого

Події, 12.01.2022 10:23