Фото: Twitter Клеверлі

Під час Радбезу ООН представник Британії звернувся до Путіна: що сказав очільник МЗС

Російська Федерація повинна вивести війська з України. Світ не може допустити затягування війни проти України ще на 500 днів.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час засідання Ради безпеки ООН, пише "Укрінформ".

"Ми не можемо допустити, щоб ця війна тривала ще 500 днів", — сказав він.

За словами Клеверлі, РФ має дотримуватись принципів Статуту ООН, до чого країну-агресорку активно закликає Генасамблея.

"План Президента Зеленського з десяти пунктів показав шлях уперед. Україна хоче миру. Ми хочемо миру. Весь світ хоче миру", — наголосив він.

Глава МЗС Британії підкреслив, що міжнародна спільнота хоче справедливого та міцного миру, тому РФ має вже зараз вивести війська з України.

"Пане Путін, поверніть свої війська додому, закінчіть цю війну зараз", — додав Клеверлі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем можливість продовжити "зернову угоду", попри спробу РФ зірвати роботу "зернового коридору".

17 липня країна-агресорка Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди".

Крім того, посольство Росії в Білорусі передало Україні ноту щодо "зернової угоди", в якій заявило, що вона має бути повністю припинена з 18 липня. У документі, зокрема, сказано, що РФ офіційно заперечує подальше продовження "зернового договору" після закінчення її терміну дії.

Додамо, 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що Путін погодився на продовження дії зернової ініціативи. Однак у Кремлі відхрестились від цієї заяви, зазначивши, що ні на що не погоджувалися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 09:09