Фото: Новинарня

Під час заколоту "вагнерівці" дісталися до ядерного сховища у Воронежі, — Буданов

Начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що під час заколоту у Росії частина найманців приватної військової компанії "Вагнера" дійшла до бази "Воронєж-45". Саме там зберігається ядерна зброя Російської Федерації.

Про це Буданов повідомив у коментарі Reuters.

У виданні зауважили, що згідно із відеозаписами, які опубліковані в Інтернеті та інтерв’ю з місцевими мешканцями, коли бойовики "Вагнера" рухалися на північ у бік Москви, частина військових машин повернула на схід по шосе в напрямку укріпленої російської армійської бази, де зберігається ядерна зброя. Але спостереження припиняється приблизно за 100 км від ядерної бази "Воронєж-45".

Водночас очільник розвідки України запевняє, що найманці Пригожина все ж дійшли до бази із ядерною зброєю, проте у середину так потрапити і не змогли, адже двері були зачинені.

"Двері складу були зачинені, і в технічну частину вони не потрапили", — зауважив Буданов.

Очільник розвідки уточнив, що на базі "Воронєж-45" зберігаються невеликі ядерні пристрої, які можна вмістити в рюкзак. Також слова Буданова підтвердило і джерело видання у Кремлі. За його словами, підрозділу ПВК "вдалося потрапити в зону особливого інтересу, внаслідок чого американці розхвилювалися, оскільки там зберігаються ядерні боєприпаси".

Вказується, що саме це нібито занепокоїло Кремль і стало поштовхом до успішних переговорів та посередництва самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Натомість Офіційні особи США, пише Reuters, мають сумніви з приводу цієї версії: у Білому домі не змогли підтвердити інформацію про те, що ядерна зброя була в небезпеці під час бунту.

Нагадаємо, раніше очільник Кирило Буданов заявив, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" більше не воюватимуть на території України. За словами глави ГУР, це один з наслідків бунту, який влаштував очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2023 08:59