Фото: прес-служба ДБР

Під суд підуть троє членів злочинної групи, які продавали наркотики у бердичівській колонії

В Україні судитимуть трьох членів злочинної групи, які продавали наркотики у бердичівській колонії №70, що на Житомирщині. Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо фігурантів й направили обвинувальний акт до суду.

Про це інформує прес-служба ДБР. За даними слідства, до складу групи входили начальник одного із відділень колонії — майор пенітенціарної служби, ув’язнений, а також неповнолітній хлопець.

За якою схемою працювали зловмисники

У Держбюро розслідувань розповіли, що фігуранти мали наступний план: неповнолітній купував наркотики через Інтернет, передавав їх посадовцю виправного закладу, а той заносив їх на територію колонії та віддавав ув’язненому. Останній продавав "зілля" іншим засудженим, а отриманні кошти зловмисники ділили між собою.

Поставки відбувалися в середньому 1-2 рази на місяць "за попередніми замовленнями". Правоохоронці викрили посадовця колонії "на гарячому", коли той вкотре намагався занести наркотики до установи.

"Наразі посадовця відсторонено від посади, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Учасники схеми обвинувачуються в організації незаконного придбання та збуті наркотичного засобу у місцях позбавлення волі із залученням неповнолітнього, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 КК України)", — повідомили у ДБР.

Фото: прес-служба ДБР

Фото: прес-служба ДБР

Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше співробітники Державного бюро розслідувань зупинили ввіз в Україну кокаїну з Еквадору. Колишнього правоохоронця затримали на збуті понад трьох кілограмів наркотику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.12.2023 02:18