Фото: Міруапольська міська рада

Підліток з Маріуполя, якому видали повістку у Росії, звернувся до Зеленського

Неповнолітній українець Богдан Єрмохін з Маріуполя, якого під час окупації міста російські військові вивезли у Москву, звернувся до президента Володимира Зеленського.

Відео опублікувала його адвокатка Катерина Бобровська на своїй сторінці у Facebook.

"Я Катерина Бобровська. Я адвокат Богдана Єрмохіна, який станом на сьогодні незаконно депортований до РФ. Я прошу вашого особистого контролю стосовно повернення дитини до України", — заявила вона.

Варто додати, за два тижні Богдану виповниться 18 років, і після цього, ймовірно, його відправлять до російської армії. До того ж днями у РФ йому вручили повістку.

"Я Єрмохін Богдан знаходжусь на території Росії та прошу вас, Володимир Олександрович допомогти мені повернутись додому", — просить у зверненні підліток.

Що відомо про Богдана Єрмохіна

Відомо, що на початку війни хлопець навчався у Маріупольському вищому металургійному професійному училищі та проживав у гуртожитку училища в Маріуполі. Під час окупації міста російські військові вивезли його разом з іншими дітьми до Москви, а потім перевезли до дитячого санаторію "Поляна" у Московській області. У липні 2022 року, попри наявність законного опікуна, його передали під опіку в російську сім’ю.

Батьки Богдана Єрмохіна померли, коли йому було вісім років. Його опікункою весь час була рідна сестра. Після депортації до країни-агресорки йому видали російський паспорт і влаштували на навчання, а у квітні хлопець намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з Білоруссю й повернули назад до прийомної сім’ї.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Росії триває "прихована" мобілізація на війну проти України. Проте влада країни-агресорки боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію через ймовірність протестів. Російського президента Володимира Путіна також стримують це зробити вибори, які мають відбутися навесні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 20:17