Фото: Міруапольська міська рада

Окупанти вручили повістку підлітку з Маріуполя, якого вивезли в Росію: він відкрито підтримував Україну

У Росії вручили повістку депортованому з тимчасово окупованого Маріуполя 17-річному українцю Богдану Єрмохіну.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На початку війни хлопець навчався у Маріупольському вищому металургійному професійному училищі та проживав у гуртожитку училища в Маріуполі. Під час окупації міста російські військові вивезли його разом з іншими дітьми до Москви, а потім перевезли до дитячого санаторію "Поляна" у Московській області. У липні 2022 року, попри наявність законного опікуна, його передали під опіку в російську сім’ю.

Батьки Богдана Єрмохіна померли, коли йому було вісім років. Його опікункою весь час була рідна сестра. Після депортації до країни-агресорки йому видали російський паспорт і влаштували на навчання, а у квітні хлопець намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з Білоруссю й повернули назад до прийомної сім’ї.

На звернення сестри, яка наразі перебуває на підконтрольній території України, в Росії не відповіли, як і на звернення українського омбудсмена Дмитра Лубінця.

Водночас на грудень Богдану виписали повістку до військкомату в Московській області. Тоді йому вже виповниться 18 років.

Своєю чергою адвокатка хлопця Катерина Бобровська зауважила, що за два тижні Богдану виповниться 18 років, і після цього, ймовірно, його відправлять до російської армії.

"Попри те, що Богдану ще 17 років, він уже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. Я не маю жодних сумнівів, що є у планах російської влади щодо Богдана. Через два тижні Богдану виповниться 18 років, він стане повнолітнім і, ймовірно, його відправлять до російської армії", — йдеться у заяві адвокатки.

Бобровська закликала всіх підтримати українську дитину, яка перебуває в російському полоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Росії триває "прихована" мобілізація на війну проти України. Проте влада країни-агресорки боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію через ймовірність протестів. Російського президента Володимира Путіна також стримують це зробити вибори, які мають відбутися навесні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 08:55