Фото: "Вікіпедія"

Підозрюваному у вбивстві підлітка на станції фунікулера в Києві обрали запобіжний захід

У вівторок, 9 квітня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві підлітка на станції фунікулера. Він перебуватиме під арештом без права внесення застави.

Про це пише "Суспільне".

За підсумками засідання суд постановив застосувати щодо працівника Управління держохорони запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 червня 2024 року.

Вказується, що 9 квітня підозрюваного у вбивстві доставили із СІЗО до суду для обрання запобіжного заходу. Його адвокат Костянтин Марченко на початку засідання просив оголосити перерву для ознайомлення з документами. Прокурор Ірина Осінська не заперечувала, проте просила дотриматися розумних термінів.

"Друге клопотання сторона захисту подала про проведення засідання в закритому режимі. Суд підтримав клопотання адвоката про проведення закритого засідання, але рішення про запобіжний захід оприлюднили відкрито", — вказує видання.

Представник потерпілого Олександр Панченко зазначив, що позиція сім'ї загиблого Максима Матерухіна стосовно запобіжного заходу для підозрюваного — це безальтернативне тримання під вартою.

"Дитина загинула не через те, що вона зробила щось погане, а через неправомірні дії. Ми так вважаємо, тому на сьогоднішній час відбувається досудове розслідування. Ми наполягаємо на тому, щоб підозрюваний знаходився під вартою", — заявив він.

Панченко додав, що, за словами свідків трагедії, підозрюваний був у стані алкогольного сп'яніння. 

"Він почав, як правильно сказати, "нешанобливо" з ними спілкуватися. Хлопці спробували уникнути конфлікту. Підозрюваний пішов, але потім чомусь він щось згадав, повернувся. Найближчий до нього був покійний Максим. Він до нього почав звертатися, штовхати його, в результаті чого останній впав і отримав тілесні ушкодження, що призвели до смерті", — зазначив представник потерпілого.

Трагедія на станції фунікулера у Києві: деталі

У неділю, 7 квітня, на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім. Після виходу із вагона на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Хлопець впав, розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї. Внаслідок інциденту неповнолітній помер на місці події.

Працівникові Управлінні державної охорони повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, 6 квітня на станції метро "Мінська" у Києві сталася пожежа. Зокрема, сталося загоряння світильника на платформі. Пожежу оперативно ліквідували за допомогою вогнегасника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.04.2024 16:20