Фото: ДБР

Чи працював у ДБР підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера в Києві: відповідь бюро

Державне бюро розслідувань спростовує хибну інформацію щодо трагічної події на станції фунікулера у Києві, яка розповсюджується у соцмережах. У відомстві заявили, що підозрюваний не є співробітником бюро.

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян спростувала інформацію, яка шириться в соцмережах про те, що підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера у Києві нібито працював у відомстві.

"Соцмережами шириться дезінформація, що це нібито колишній працівник ДБР. Наголошую — це не відповідає дійсності!" — йдеться у заяві Сапьян.

Вона також наголосила, що підозрюваний відсторонений від виконання своїх обов’язків в правоохоронному органі (УДО), сьогодні йому обиратимуть запобіжний захід. 

"Наразі він перебуває в СІЗО. При цьому Управління державної охорони та його керівництво максимально співпрацює зі слідством", — зауважила Тетяна Сапьян.

Радниця з комунікацій ДБР нагадала, що зловмисника було затримано одразу після трагічної події. Також, за її словами, експертиза підтвердила, що під час трагедії чоловік був у стані алкогольного сп’яніння.

"Те що він був на підпитку встановила експертиза. 1,2 проміле алкоголю в крові", — підкреслила Сапьян.

Що "світить" підозрюваному

Затриманому повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Трагедія на станції фунікулера у Києві: деталі

У неділю, 7 квітня, на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім. Після виходу із вагона на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Хлопець впав, розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї. Внаслідок інциденту неповнолітній помер на місці події.

"Затриманий правоохоронець вже відсторонений від виконання своїх обовʼязків. Його командування надає повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій", — зазначили тоді в ДБР.

Йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві. Правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном 15 років. Наразі продовжуються слідчі дії. Працівники ДБР проситимуть суд обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, в Управлінні державної охорони України заявили, що підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера у Києві перебуває у слідчому ізоляторі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 13:45
Фото: ДБР