На фото: Мирослав Нитка. Джерело: Telegram-канал Віталія Глаголи

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: підозрюваний депутат може отримати довічне через ще одну смерть

Депутат Сергій Батрин, який скоїв 15 грудня 2023 року теракт в Керецьківській сільській раді, може отримати довічне ув'язнення. Причина тому — загибель ще однієї людини внаслідок інциденту, 47-річного позафракційного депутата та начальника відділу місцевого ЦНАП Мирослава Нитки.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура на сторінці у Facebook.

Зазначається, що смерть ще одного депутата унаслідок підриву гранат в Керецьківській сільській раді може вплинути на кваліфікацію справи та збільшити термін ув'язнення підозрюваного до довічного.

Відомо, що Мирослав Нитка перебував у лікарні з 15 грудня 2023 року, коли "Слуга народу" Сергій Батрин кинув боєприпаси під час обговорення бюджету. Тоді постраждало 26 людей. 

"Кількість загиблих унаслідок теракту на сесії Керецьківської сільської ради на Закарпатті зросла до двох осіб. 15 січня 2024 року, від отриманих унаслідок вибуху травм у реанімаційному відділенні помер ще один постраждалий — 47-річний депутат сільради. Він працював у Керецьківській ОТГ на посаді начальника ЦНАПу", — йдеться у повідомленні.

Додамо, що наступного дня після інциденту констатовано смерть одного з депутатів, якого госпіталізували до медзакладу у тяжкому стані. Сам підривник також досі перебуває в лікарні, він був серед тих пацієнтів, чий стан медики оцінювали як важкий.

Що відомо про теракт у Керецьківській ОТГ

15 грудня на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат Сергій Батрин під час засідання сесії підірвав три гранати "РГД". Тоді депутати закладали бюджет на наступний рік. Батрин просив надати йому слово, але його ігнорували. Коли ж почали обговорювати питання премії для голови громади, він розізлився, вийшов і повернувся вже з трьома гранатами, які кинув у залу.

Внаслідок інциденту постраждали 26 осіб — їх було шпиталізовано. Шестеро перебували у важкому стані. Один депутат помер у лікарні 16 грудня. 

17 грудня суд обрав запобіжний захід депутату Сергію Батрину. Його утримуватимуть під вартою без можливості внесення застави. У суді з посиланням на матеріали розслідування наголосили, що депутат вирішив підірвати гранати "з метою впливу на прийняття рішень, чи вчинення або невчинення дій керівництвом Керецьківської ОТГ Хустського району". 

Нагадаємо, місцевий депутат, який приніс три бойові гранати та підірвав їх у приміщенні сільради на Закарпатті, написав перед інцидентом записку. Вона була подана у формі вірша і безпосередньо стосувалася голови Керецьківської громади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.01.2024 12:29