Фото: ВРУ

Підвищення податків в Україні: Forbes оприлюднив зміни до законопроекту

Верховна Рада цього місяця не розглядатиме питання збільшення податківДо того ж сам концепт законопроекту дещо змінився.

Про це пише Forbes.

Як вказує видання, четверо співрозмовників в Кабміні та Раді заявили, що замість 1% податку для юридичних осіб від обороту у законопроекті пропишуть підвищення ПДВ на 3-4 в.п. до 23-24%. 

Ще одна зміна — авансовий податок для АЗС. В урядовій версії законопроекту пропонувалось запровадити авансовий податок у розмірі 4000 гривні за кубометр потужності зберігання пального.

"Нова концепція — АЗС сплачуватимуть фіксований платіж за кожен об’єкт, розповіли депутат фінансово-економічного блоку та співрозмовник з однієї з мереж АЗС. Робочий варіант — мінімальний платіж 60000 гривень з однієї АЗС на місяць", — йдеться у повідомленні.

Нардеп, дотичний до перемовин, зазначив, що без змін залишається збільшення військового збору для фізичних осіб та ФОПів.

Журналісти посилаючись на депутатів з економічно-фінансового блоку уряду заявили, що Верховна Рада не встигне до вересня ухвалити податкові зміни, тож запрацювати нові податки мають вже з 1 жовтня.

Варто зазначити, що кілька днів тому голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що народні депутати однозначно розглянуть питання збільшення податків. За його словами, це може відбутися вже наступного місяця.

Нагадаємо, 18 липня Верховна Рада прийняла у цілому законопроект №11256-2 про підвищення акцизного податку на паливо. Крім того, парламент підтримав правку про зміну тарифів на газ. Закон має набути чинності 1 вересня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.08.2024 15:28