Фото ілюстративне. Джерело: weukraine

Пил із Сахари: в "Укргідрометцентрі" розповіли, чи накриє Україну нова хвиля

Надходження піску із Сахари на територію України до 10 квітня не очікується. Наразі ситуація з пилом на території нашої країни стабілізувалася.

Про це заявила прес-секретарка "Укргідрометцентру" Наталія Птуха.

Вона підкреслила, що інформація, яку поширюють у мережі про те, що Україну знову може накрити хвиля пилу із Сахари не відповідає дійсності. За її словами, найближчими днями цього не станеться. Птуха зазначила, що чергова хвиля пилу надійшла до Франції.

"На території України до 10 квітня жодного надходження пилу ми не очікуємо", — пояснила вона.

Прес-секретарка "Укргідрометцентру" пояснила, що присутність у європейських країнах піску із Сахари була зумовлена тим, що територією пустелі проходив атмосферний фронт. Саме він спровокував піщану бурю. У результаті цього виникли повітряні потоки, які перенесли пил і пісок в Європу.

Птуха підкреслила, що до України тоді дійшла тільки дрібнодисперсна частинка — пил із верхніх шарів атмосфери. Помутніння неба над українськими містами було пов'язане саме із цим явищем.

Нагадаємо, Всесвітня метеорологічна організація заявила, що у 2023 році було побито всі глобальні кліматичні рекорди, а 2024 рік може стати ще гіршим. Через це було оголошено червоний рівень тривоги у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.04.2024 15:40