Фото: Team Luftwaffe\X

"Пілоти поводилися недружньо": літаки НАТО перехопили російські винищувачі над Балтикою

У суботу, 3 серпня, над Балтійським морем поблизу Латвії німецькі та шведські винищувачі провели перехоплення двох російських літаків.

Про це повідомили Повітряні сили Німеччини. Як зазначили у ФРН, пілоти російських літаків поводили недружньо, проте агресії не проявляли.

"Разом із партнером по НАТО Швецією два німецькі Eurofighter з місії НАТО VAPB вилетіли на Alpha Scramble (операцію з перехоплення, — ред.). Були ідентифіковані два російські Су-30. Пілоти Су поводилися недружньо, але неагресивно", — йдеться у дописі.

Водночас речник ВПС Німеччини у коментарі Bild розповів, що російських винищувачах були вимкнені транспондери, а пілоти не відповідали на радіозапити, тому вони були змушені піднятися для перехоплення.

"План польоту літака не був повідомлений заздалегідь, скарги щодо подібного неузгодженого перебування російських бортів у повітряному просторі над Балтійським морем надходять майже щотижня", — наголосив він.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли винищувачі Північноатлантичного альянсу перехоплюють винищувачі РФ над Балтійським морем. Так, подібний інцидент відбувся 29 лютого в міжнародному повітряному просторі на північ від Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.08.2024 16:59