Фото: скріншот з відео

Після землетрусів накрили повені: Туреччина знову потерпає від стихії (фото, відео)

Південний схід Туреччини накрили сильні зливи. Стихія забрала життя чотирьох людей.

Про це повідомляє Habertürk.

Згідно з інформацією джерела, від повені постраждала провінція Шанлиурфа. Вода затопила відділення інтенсивної терапії навчально-дослідницької лікарні в місті Ейюбіє, пацієнтів перевели на верхні поверхи, а персонал розпочав відкачування води.

Також водою підтопило багато житлових будинків, сільськогосподарські угіддя та автомобілі. Зазначається, що школи призупинили роботу на один день.

У місті Шанлиурфа деякі люди пересуваються вулицями на човнах.

Шість осіб, у тому числі рятувальники, потрапили в паводкові води. Водолази ведуть пошуково-рятувальні роботи в регіоні.

Губернатор провінції Саліх Айхан повідомив, що шість людей, зокрема два рятувальники, зникли безвісти. Він заявив, що в Шанлиурфі випала найбільша кількість опадів за останні роки.

"Наші громадяни вийшли на тераси та височини. На полі перебуває будівельна техніка", — сказав він.

Метеорологи попереджають, що 16 березня зливи не зупиняться.

Землетруси у Туреччині

Вранці 6 лютого Туреччину сколихнув землетрус магнітудою 7,8. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у десяти провінціях, які найбільше постраждали від землетрусу.

Відомо також, що внаслідок землетрусів у Туреччині геологічний щит зрушився на три метри. Загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів. Президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії (INGV) Карло Дольоні пояснив, що "це ніби Туреччина зрушила на південний захід". За словами Дольоні, загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів, "все сталося за кілька десятків секунд".

Туреччина та Сирія продовжують ліквідовувати наслідки потужних землетрусів. За останніми даними, кількість загиблих від стихії перевищила 50 тисяч осіб.

У середу, 1 березня, у Туреччині стався ще один потужний землетрус. Підземні поштовхи сягнули 5,6 бала. Відомо про щонайменше двох загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.03.2023 14:49