Фото: соцмережі

Туреччину знову сколихнув сильний землетрус: є загиблі

У вівторок, 28 лютого, на південному сході Туреччини стався потужний землетрус. Підземні поштовхи сягнули 5,6 бала.

Про це повідомляє Xinhua.

Епіцентр землетрусу залягав на глибині 7 кілометрів у районі Єселюрт провінції Малатія.

"Унаслідок землетрусу загинули двоє людей, 140 зазнали травм", — зазначили в управлінні з ліквідації надзвичайних ситуацій і стихійних лих Туреччини.

До медичних закладів було госпіталізовано 40 поранених. Наразі 12 із них перебувають у важкому стані.

Землетруси у Туреччині

Вранці 6 лютого Туреччину сколихнув землетрус магнітудою 7,8. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у десяти провінціях, які найбільше постраждали від землетрусу.

Відомо також, що внаслідок землетрусів у Туреччині геологічний щит зрушився на три метри. Загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів. Президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії (INGV) Карло Дольоні пояснив, що "це ніби Туреччина зрушила на південний захід". За словами Дольоні, загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів, "все сталося за кілька десятків секунд".

Нагадаємо, раніше українське посольство в Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після землетрусу. У деяких зруйноване житло.

10 лютого ЗМІ повідомляли, що з-під уламків будівлі в Іскендеруні вдалося врятувати українку Олену Акгьоль разом із її сином Юкселем. Спершу фахівці витягли з-під уламків хлопчика. Згодом у завалах відкрився отвір для порятунку. З нього вдалося врятувати Олену за допомогою ретельної операції. Жінку з сином передали лікарям. Відомо, що стан їхнього здоров’я задовільний.

Туреччина та Сирія продовжують ліквідовувати наслідки потужних землетрусів. За останніми даними, кількість загиблих від стихії перевищила 50 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.03.2023 08:15