Фото: скріншот

У Туреччині з-під завалів врятували українку з 4-річним сином

У Туреччині продовжуються пошуково-рятувальні роботи після землетрусів, які сталися в країні 6 лютого. З-під уламків будівлі в Іскендеруні вдалося врятувати жінку з України та її 4-річного сина.

Про це повідомляє CNN Turk.

Рятувальники дістали українку Олену Акгьоль з-під завалів разом із її сином Юкселем. ЗМІ пишуть, що жінка з дитиною проживає в Туреччині.

Спершу фахівці витягли з-під уламків хлопчика. Згодом у завалах відкрився отвір для порятунку. Із нього вдалося врятувати Олену за допомогою ретельної операції.

Жінку з сином передали лікарям. Відомо, що стан їхнього здоров’я задовільний.

Землетруси у Туреччині

Вранці 6 лютого Туреччину сколихнув землетрус магнітудою 7,8. Вже відомо про понад 13 тисяч загиблих і десятки тисяч поранених. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у десяти провінціях, які найбільше постраждали від землетрусу. У країні також оголосили семиденну жалобу у зв'язку з трагедією.

Відомо також, що внаслідок землетрусів у Туреччині геологічний щит зрушився на три метри. Загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів. Президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії (INGV) Карло Дольоні пояснив, що "це ніби Туреччина зрушила на південний захід". За словами Дольоні, загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів, "все сталося за кілька десятків секунд".

Нагадаємо, кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині вранці 10 лютого зросла до 18,3 тисячі осіб.

Раніше українське посольство в Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після землетрусу. У деяких зруйноване житло.

Суспільство, 10.02.2023 13:52